Servis Moj-eRačun u razmjeni eRačuna u podatkovnom (XML) obliku podliježe standardu UBL 2.1.
Svi poslani i primljeni eRačuni pohranjuju se u eArhivi servisa na vremenski rok od 11 godina. eRačuni se pohranjuju u XML obliku, njihov prikaz u PDF-u, te prilozi poslani uz eRačun.
Svi tehnički standardi usklađeni su s Pravilnikom o PDV-u i direktivama Europske unije.

Hibrid između EDI metode i metode ovjeravanja elektroničkim potpisom i vremenskim žigom. To znači da omogućujemo sve prednosti EDI metoda (prijenos ne samo slike računa, već i njegovog sadržaja), uz zadržavanje jednostavnosti izrade i dostave eRačuna primatelju, korištenjem aplikativnog certifikata i vremenskog žiga.

Nakon izrade, eRačun se šalje putem servisa Moj-eRačun gdje se potpisuje aplikativnim certifikatom, izdanim od strane FINA-e, i na koji se ugrađuje kvalificirani vremenski žig. Tako ovjeren eRačun šalje se primatelju koji ne mora biti korisnik servisa kako bi primio eRačun.

Primatelj automatski dobiva obavijest o primitku eRačuna. Ukoliko primatelj ne želi odmah preuzeti eRačun (radi neznanja, nezainteresiranost ili nečeg trećeg), agenti servisa Moj-eRačun u roku od dva dana od slanja obavijesti o eRačunu telefonski kontaktiraju primatelja i vode računa da se vaši eRačuni preuzmu.